Šperos.lt > Chemija
Chemija

(402 darbai)

Žaliavų sodrinimasLaboratorinis darbas. Sijojimas. Dumblinimas. Skaityti daugiau
Žalingos medžiagos maisto produktuoseMetalų toksiškumas. Švinas. Gyvsidabris. Kadmis. Arsenas. Perdirbimo įtaka maisto produktų saugai. Kenksmingi junginiai susidarantys maisto produktus apdorojant ir laikant. Nitrozoaminai ir kiti nitrojunginiai. Policikliai aromatiniai angliavandeniliai. Bakterinės kilmės pavojai. Mikrobinių maistinės kilmės ligų apibūdinimas. Infekcijos. Intoksikacijos. Salmonelės (Salmonella) maiste ir šios mikroorganizmo sukeltos ligos. Parafitas. Gastroenteritas. Auksiniai stafilokokai (Stafilococcus) ir jų sukelti apsinuodijimai. Botulizmas. Closstridium perfrigens. Kitų mikroorganizmų sukeliamos ligos. Virusinės maisto infekcijos. Kovos su mikrobinėmis maisto produktų ligomis priemonės. Galvijų spongioforminė encefalopatija GSE (smegenų kempinligė). maisto produktų teršalai. Žemės ūkio chemizavimo medžiagos. Nitratai ir mineralinių trąšų įtaka jų kiekiui maisto produktuose. Nitratų ir nitritų toksikologija. Pesticidai. Gyvulininkystės chemizavimo liekanos. Maisto priedai ir jų toksikologinis įvertinimas. Maisto priedų apibūdinimas. Skonio ir aromato priedai. Kvapiosios medžiagos. Skonį stiprinančios medžiagos. Saldikliai. Skaityti daugiau
...