Išplėstinė paieška
 
 
 
Pradžia>Chemija>Žalingos medžiagos maisto produktuose
   
   
   
naudingas 0 / nenaudingas 0

Žalingos medžiagos maisto produktuose

  
 
 
123
Aprašymas

Metalų toksiškumas. Švinas. Gyvsidabris. Kadmis. Arsenas. Perdirbimo įtaka maisto produktų saugai. Kenksmingi junginiai susidarantys maisto produktus apdorojant ir laikant. Nitrozoaminai ir kiti nitrojunginiai. Policikliai aromatiniai angliavandeniliai. Bakterinės kilmės pavojai. Mikrobinių maistinės kilmės ligų apibūdinimas. Infekcijos. Intoksikacijos. Salmonelės (Salmonella) maiste ir šios mikroorganizmo sukeltos ligos. Parafitas. Gastroenteritas. Auksiniai stafilokokai (Stafilococcus) ir jų sukelti apsinuodijimai. Botulizmas. Closstridium perfrigens. Kitų mikroorganizmų sukeliamos ligos. Virusinės maisto infekcijos. Kovos su mikrobinėmis maisto produktų ligomis priemonės. Galvijų spongioforminė encefalopatija GSE (smegenų kempinligė). maisto produktų teršalai. Žemės ūkio chemizavimo medžiagos. Nitratai ir mineralinių trąšų įtaka jų kiekiui maisto produktuose. Nitratų ir nitritų toksikologija. Pesticidai. Gyvulininkystės chemizavimo liekanos. Maisto priedai ir jų toksikologinis įvertinimas. Maisto priedų apibūdinimas. Skonio ir aromato priedai. Kvapiosios medžiagos. Skonį stiprinančios medžiagos. Saldikliai.

Rašto darbo duomenys
Tinklalapyje paskelbta2006-01-12
DalykasChemijos špera
KategorijaChemija
TipasŠperos
Apimtis10 puslapių 
Literatūros šaltiniai0
Dydis43.91 KB
AutoriusRaimundas
Viso autoriaus darbų8 darbai
Metai2005 m
Klasė/kursas4
Švietimo institucijaAleksandro Stulginskio universitetas
Failo pavadinimasMicrosoft Word viskas [speros.lt].doc
 

Panašūs darbai

Komentarai

Komentuoti

 

 
[El. paštas nebus skelbiamas]

 
 
  • Šperos
  • 10 puslapių 
  • Aleksandro Stulginskio universitetas / 4 Klasė/kursas
  • 2005 m
Ar šis darbas buvo naudingas?
Taip
Ne
0
0
Pasidalink su draugais
Pranešk apie klaidą